Opis forum
Użytkownik
Anita.Jachimczuk napisał:
Michał_Kaczor napisał:
Na niektórych mają też 12-13, więc nie jest tak źle. Materiału mamy niewiele
Co do filozofii, broń Boże uczyć się tego na pamięć. Trzeba to po prostu zrozumieć ^^ Koncepcja każdego jest w sumie podobna i różni się zazwyczaj jednym elementem.12-13? Kto ? :>
sesja trwa dwa tygodnie.
Pedagogika ma 12, są dni kiedy mają 2 egzaminy (tak jak my w piątek).
Użytkownik
Dajcie już sobie spokój z tymi egzaminami, niektórzy mają 1 egzamin z całego zakresu naszej sesji. Inni ciągną po 2 kierunki. Zdajecie, to się cieszcie, są poprawki, nikt nie jest nastawiony po to, żeby nas uziemić. Przepraszam, że się uniosłam, ale nie mogę już się patrzeć na to co się wyprawia.
Użytkownik
Paula Fabiańczyk napisał:
Dajcie już sobie spokój z tymi egzaminami, niektórzy mają 1 egzamin z całego zakresu naszej sesji. Inni ciągną po 2 kierunki. Zdajecie, to się cieszcie, są poprawki, nikt nie jest nastawiony po to, żeby nas uziemić. Przepraszam, że się uniosłam, ale nie mogę już się patrzeć na to co się wyprawia.
QFT!
A Benedykt XVI "posdrawia" wszystkich Polaków!
Użytkownik
Popieram Paule. Na prawdę da się ogarnąć ten materiał. Co do filozofii zrobiłam sobie fajną tabelkę i nauka idzie dużo szybciej. Wrzuciłabym na mejla, ale nie mam skanera. Z socjologii - to ponoć jedno, wielkie ściąganie. Damy radę. Musimy..
Użytkownik
Mam prośbe, czy osoby, które były w tamtym tygodniu na zerówce z filozofii mogłyby napisać pytania jaki mieli ?? Przynajmniej te, które pamietaja.
Ostatnio edytowany przez Kasia Sadło (2011-02-06 12:42:40)
Użytkownik
Utylitaryzm
Koncepcja człowieka wg Szkota Eriugeny
Koncepcja świata Plotyna
Do tego trzeba było nawiązać do takich pojęć jak, np. woluntaryzm (ogólnie trzeba było wykorzystać większość z tych podanych) i do filozofów jak Arystoteles, Platon, św. Tomasz, Augustyn itd.
Podsumowując, trzeba po prostu umieć wszystko.
Użytkownik
Magdo, a możesz napisać jak podzieliłaś tabelkę, kolumny, rubryki etc., czy za dużo bawienia się ?
Użytkownik
Paulo - tabelkę podzieliłam na 6 części : byt, państwo, człowiek, świat, Bóg, inne.
wszystkie 6 części tyczą się tylko Platona i Arystotelesa, a co do innych filozofów to po prostu wpisywałam w pojedyncze rubryki a w reszcie zostawiałam ''brak''. Np u św Tomasza jest tylko 'byt', 'człowiek', 'Bóg' i 'inne'.
W rubryce 'inne' to po prostu jakieś dodatkowe informacje.
Ona w pn pyta tylko przez 2 h, prawda? 12-14?
Wiem, że sporo ludzi się deklarowało... Ale i tak da radę przepytać max 30 osób.
Użytkownik
dobra to jutro tj 7.01.2011 gdzie i o ktorej jesli ktos wie to takze w ktorej sali jest ta zerowka
majdanek czy tak jak ostatnio na glownym kulu ona bedzie siedziała?
i jest znana jakaś liczba osób która się jutro na to wybiera?
Użytkownik
od 12:00 na głównym, sala chyba 40 :> ale niech potwierdzi to ktoś kto był.
ja mam pytanie z innej beczki. czy na grupy jesteśmy podzieleni odgórnie? i ona posiada taką listę kto kiedy ma dokładnie przyjść? czy jest szansa z kimś się ewentualnie zamienić?
Ostatnio edytowany przez Anita.Jachimczuk (2011-02-06 19:49:45)
Użytkownik
Wchodzisz i nawet się nie przedstawiasz. Dopiero później dajesz indeks. Nie interesuje jej kim jesteś, ale to, czy jesteś szalonym filozofem ^^
Użytkownik
Michał_Kaczor napisał:
Wchodzisz i nawet się nie przedstawiasz. Dopiero później dajesz indeks. Nie interesuje jej kim jesteś, ale to, czy jesteś szalonym filozofem ^^
Gratulacje. Wygrał Pan internet.
Użytkownik
Mam pytanie i zarazem prośbę do ludzi, którzy zdają zarówno historię mediów jak i historię filozofii. Czy mogłoby kilka osób pojechać najpierw na filozofię, a potem na media albo odwrotnie? Bo niestety wszystko zbiega się w czasie, poprosiłam kobietę od filozofii aby uwzględniła to, że mamy egzamin na 9 na majdanku, ale niestety nic z tego. Proszę aby było to w miarę równo, i nie okazało się że wszyscy pojadą dajmy na to do księdza, a na filo nie pójdzie nikt, ok?
Użytkownik
Paula Fabiańczyk napisał:
Mam pytanie i zarazem prośbę do ludzi, którzy zdają zarówno historię mediów jak i historię filozofii. Czy mogłoby kilka osób pojechać najpierw na filozofię, a potem na media albo odwrotnie? Bo niestety wszystko zbiega się w czasie, poprosiłam kobietę od filozofii aby uwzględniła to, że mamy egzamin na 9 na majdanku, ale niestety nic z tego. Proszę aby było to w miarę równo, i nie okazało się że wszyscy pojadą dajmy na to do księdza, a na filo nie pójdzie nikt, ok?
może 4 grupa niech idzie najpierw na media, a 5 na filozofie, a pozniej wymiana?
Użytkownik
katarzynaromanek napisał:
może 4 grupa niech idzie najpierw na media, a 5 na filozofie, a pozniej wymiana?
dobrze prawi, polać jej!
Ostatnio edytowany przez Marcin_eR (2011-02-07 12:59:15)